dilluns, 8 d’abril de 2013

Sarah Lark

LA ISLA DE LAS MIL FUENTES


SARAH LARK  

EDICIONES B, 2013


La isla de las mil fuentes, de Sarah Lark, autora de otros libros de éxito como la Trilogía de la Nube Blanca (En el país de la nube blanca, La canción de los maoríes y El grito de la tierra), es una novela en la que la autora nos transporta ahora hacia el Caribe y la belleza de sus islas: un nuevo territorio exótico recreado magistralmente a través de una historia familiar fascinante, inolvidable y única. Sarah Lark, best seller mundial gracias a la Trilogía de la Nube Blanca ambientada en Nueva Zelanda, inicia su nueva saga familiar en un inédito y exótico setting: la isla caribeña de Jamaica y sus plantaciones de azúcar. Sarah Lark es la cabeza de cartel de un género que ha fascinado a millones de lectores en todo el mundo: el de las Landscape novels que integran pasión, romance, viaje y aventuras, choque de culturas, descubrimiento de un paisaje exótico y lejano..., todo ello con una ambientación minuciosa y unos personajes inolvidables.

Tras la muerte de su primer amor, Nora, la hija de un comerciante londinense, se une, a través de un matrimonio de conveniencia, a Elías, un viudo propietario de una plantación de azúcar. La vida en el Caribe, sin embargo, no es como Nora había soñado. A partir del asalto nocturno a la plantación, Nora se verá envuelta en los tumultos provocados por esclavos rebeldes relacionados con la Abuela Nanny, quien también fue esclava. Nora lo pierde todo, salvo la vida y la esperanza de encontrar de nuevo el amor y decidir libremente sobre su futuro.


TU TAMBE POTS


Jordi sanuy, Lluis Puig

vienA, 2013


Aquest llibre descobreix la fórmula de l'èxit dels millors esportistes catalans del moment. Revela, en entrevistes personals, els detalls que no solen tractar en les rodes de premsa, com ara quines són les claus del bon rendiment, què cal fer per prevenir lesions, com evitar refugiar-se a les excuses, fins a quin punt l'alimentació i el descans són determinants en el seu rendiment, com potencien al màxim les seves capacitats innates i com treballen per superar el que sembla que són els seus límits... 
Els autors entrevisten 18 esportistes d'elit, carismàtics i molt estimats pel públic, que han aconseguit els màxims resultats en les seves disciplines.


ALBERT SERRA (LA NOVEL·LA, NO EL CINEASTA) 


albert forns

EMPúRIES, 2013


Premi Documenta 2012


Una obra original, renovadora i brillant

Era dimecres quan vaig decidir convertir-me en l’Albert Serra. Érem a la platja, envoltats d’avis anglesos en pilotes, i enmig d’aquell mar de carn flàccida vaig decidir que sí, que per què no, que em convertiria en l’Albert Serra. En aquell moment no vaig saber resseguir quin pensament concret m’havia dut al cineasta, estant com estava envoltat d’ànimes que vivien de propines, octogenaris que es cobraven les hores extres davant l’aigua amansida. Res d’aquell panorama podia fer-me pensar directament en ell o en el seu cinema, o almenys res de manera immediata. Mirant tots aquells vells pensava en Rubens i en tants anys amb l’obesitat com a paradigma de salut, pensava en la mort i en la naturalitat amb què tota aquella jovenalla en fugia, esforçant-se a semblar vius, fins i tot joves i lleugers, podia pensar en tot això, en el demà o en el després, però no en l’Albert Serra. Per quins set sous hauria de pensar en l’Albert Serra, al mig de la platja menorquina?


 


EL CERCLE DE LA MOTIVACIÓ


VALENTÍ FUSTER

PLANETA EDITORIAL ( ED. EN CATALÀ), 2013


A El cercle de la motivació, l'eminent cardiòleg i científic Valentí Fuster comparteix amb els lectors el seu mètode per estar motivat. Fuster ens anima a lluitar en els moments difícils a partir de les seves experiències personals. En el seu llibre més íntim, desgrana el seu periple vital, que l'ha fet viatjar per la seva Barcelona natal, Liverpool, Edimburg, Rochester, Boston i, finalment, Nova York i Madrid. 
En aquesta obra el lector hi trobarà les reflexions de Fuster sobre els valors que haurien de guiar l'individu i la societat: els membres d'una comunitat han de dedicar temps a la reflexió, descobrir el talent, transmetre optimisme i promoure la figura del tutor. Ser autèntics, acceptar les nostres circumstàncies, mostrar una actitud positiva i apostar per l'altruisme són les coses que ens ajuden a créixer com a persones. En aquest fascinant recorregut l'acompanya la periodista Emma Reverter, que, com Fuster, viu entre Espanya i els Estats Units. Lluny de ser una mera declaració d'intencions, El cercle de la motivació ens demostra, a través d'un centenar de casos, que motivar-nos i transformar les nostres vides és possible.

 MÚSICA DE CÁMARA


ROSA REGAS

SEIX BARRAL  2013


Premio Biblioteca Breve 2013La historia del amor de dos jóvenes en los años cincuenta que pertenecen a mundos no sólo distintos, sino contrarios. Y es, también, la historia del reencuentro entre los dos amantes, en el otoño de 1984, durante una larga noche en la que se adentran en una turbadora y lúcida reflexión sobre los años transcurridos. 
Acompañada por su tía Inés, una viola y una maleta llena de recuerdos, Arcadia vuelve a Barcelona en 1949. Hija de republicanos exiliados en Francia, se refugia en su pasión por la música para sobrevivir en el ambiente opresivo de la posguerra. Un día conoce a Javier, un prometedor estudiante de derecho que pronto se convertirá en el centro de su vida. Con todo pueden y a todos se enfrentan para llevar adelante su relación, hasta que la personalidad libre y rebelde de Arcadia se convierte en un estigma social que sella sus destinos.

Una novela evocadora y reflexiva a un tiempo, en la que los sentimientos se entrecruzan con las circunstancias sociales, y la vida misma respira con una autenticidad extraordinaria, alzando en cada párrafo un canto a la verdad y a la libertad.  Una novela de ambientación barcelonesa. Desde 1949 hasta los años ochenta, Música de cámara, muestra también la transformación de la ciudad. El papel de la mujer en los años 50, la transición, ¿qué ocurrió realmente en los despachos de quienes llevaron adelante el pacto democrático? ¿Pudo haberse hecho de otra manera? 


«Una poderosa historia de amor que denota un excelente oficio en la elaboración del personaje femenino protagonista y de las diversas voces que lo acompañan. 
La novela logra una extraordinaria recreación de la atmósfera de la posguerra y del mundo de los represaliados, y cuestiona de forma implacable y sobrecogedora a la sociedad catalana burguesa de la época y las ambigüedades y claudicaciones de la Transición. Un libro llamado a ocupar un lugar muy destacado en nuestra narrativa contemporánea...». 
Jurado del Premio Biblioteca Breve 2013Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada