dimecres, 12 de juny del 2013

Anniversari d'Anna Frank


UN BON DIA PER RECORDAR I RELLEGIR UN CLÀSSIC...



 



El 12 de juny de 1942, Anna Frank complia tretze anys. Els seus pares li van regalar un diari de tapes vermelles a quadres, l'obsequi més preuat. «Espero poder confiar-t'ho tot com encara no ho he pogut fer amb ningú, i espero que siguis per a mi un gran suport,» segons va escriure Anna al seu diari aquell mateix dia. Avui es compleixen 84 anys del naixement d'Anna Frank.

El diari de tapes vermelles a quadres no va suposar una veritable sorpresa, ja que la pròpia Ana ho havia triat la vigília a la llibreria que hi havia a la volta de la cantonada de casa seva, a Amsterdam. El primer que Anna va escriure en el seu diari va ser la història de la seva vida i diverses descripcions dels seus companys de classe.  

El 6 de juliol de 1942, unes setmanes després de complir anys, Anna es va amagar amb la seva germana i els seus pares a la casa de darrere d'un edifici de Prinsengracht on estava radicada l'empresa paterna. El diari va ser el primer que va ficar a la bossa. Seria el seur millor amic durant més de dos anys...

Una lectura imprescindible i sempre d'actualitat tant per a adults com per adolescents. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada