divendres, 28 de juny de 2013

Aquest estiu no t'oblidis omplir la maleta amb les darreres novetats :) 

MUJER DE BARRO 

jOYCE CAROL OATES, ALFAGUARA


Abandonada per la seva pròpia mare a la riba del riu Black Snake, la petita "nena de fang" sobreviu gràcies a l'atzar, o potser a la destinació. La benintencionada parella que l'adopta procura sepultar el seu passat. Però el passat sempre torna. Meredith Neukirchen és la primera dona que accedeix al rectorat d'una de les vuit prestigioses universitats de la Ivy League. Una dona bolcada en la seva carrera professional i amb un fervor moral molt absorbent. No obstant això, en plena emergència d'una crisi política i en el transcurs d'una perllongada relació sentimental secreta, Meredith es topa amb una sèrie d'amenaces al seu lideratge que la posaran a prova com ella mai hagués sospitat. Més tard, s'haurà d'enfrontar a aquella "nena de fang" que creia haver deixat enrere per sempre. Com escapar quan la intel · ligència i l'idealisme ferotge que antany la van alliberar posen ara en perill el seu present?
 

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT 


JOËL DICKER, LA CAMPANA


A Nova York, la primavera del 2008, mentre a Amèrica comença a sentir-se ja el rum-rum de les eleccions presidencials, Marcus Goldman, un jove escriptor d’èxit, viu moments d’angoixa: és incapaç d’escriure la nova novel•la que ha d’entregar al seu editor d’aquí a pocs mesos. 
Quan ja està a punt d’esgotar-se el termini, de cop i volta trontolla tot: el seu gran amic i antic professor a la universitat, Harry Quebert, un dels escriptors més respectats del país, ha de retre comptes amb el passat. L’acusen d’haver assassinat l’any 1975 una noia de quinze anys amb qui va tenir una relació amorosa, la Nola Kellergan. Convençut de la innocència d’en Harry, en Marcus ho deixa tot per anar-se’n a Nova Hampshire a investigar el cas. De seguida es veu superat pels esdeveniments: la investigació no va enlloc i a més rep amenaces. Per demostrar la innocència d’en Harry i salvar la seva carrera d’escriptor, ha de trobar la resposta a tres preguntes: Qui va matar la Nola Kellergan? Què va passar a Nova Hampshire l’estiu del 1975? I com s’escriu una novel•la d’èxit? 
Sota un aire de thriller americà, La veritat sobre el cas Harry Quebert és una reflexió sobre Amèrica, sobre els defectes de la societat moderna, sobre la literatura, sobre la justícia i sobre els mitjans de comunicació. 
LA TIENDA DE LOS RECUERDOS PERDIDOS


ANJALI BANERJEE, LUMEN


A vegades intentem amagar-nos, però la vida acaba trobant. Lily ha arribat a un moment plena de la seva vida: el seu marit va morir en un accident de cotxe fa uns mesos, i ella es troba perduda. Ha passat de tenir-ho tot a no saber què fer amb els seus dies. La depressió està a punt d'apoderar d'ella i decideix marxar de Seattle, rumb a una nova vida. Passejant pels carrers de Fairport, descobreix un petit cottage groc de dues plantes. És el lloc perfecte per començar una nova aventura, a la planta baixa hi ha lloc per a una petita botiga ia la planta de dalt podria instal · lar-hi. La seva vida tornarà a començar a partir d'unes poques peces vintage exposades a la botiga, que aviat es convertirà en un lloc central en la vida de tota la comunitat. Als pocs dies d'instal · lar, es troba a una gateta abandonada, un animal molt especial que té el poder d'entendre l'ànima dels humans, i gràcies a ella Lily conquistarà la confiança dels veïns, que busquen a la botiga una nova manera de veure a si mateixos. El que havia començat sent una manera d'amagar, serà per Lily una finestra oberta a la vida i per als lectors una deliciosa faula d'estiu.
 

CONFIDèNCIES D’UNA REINA

TERESA SAGRERA; JORDI SOLE I TRAVE, COLUMNA EDICIONS S.A.

 

Llibre de l’autora vilamajorenca Teresa Sagrera Bassa, membre del Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor i mestra de l'escola Torre Roja. En el fons del seu cor, a part de ràbia, dolor, pena i solitud, hi havia por. Una por colpidora que no la deixava a penes ni pensar; por de fer-se una dona; por de ser ella mateixa i no dependre de ningú; por de créixer, en tots els sentits... Seria realment capaç de fer tot el que pensava que havia de fer? Tenia por de tenir por“.  Peronella d'Aragó, casada als catorze anys amb Ramon Berenguer IV, un home endurit per les batalles i vint anys més gran que ella, descobrirà l'amor al costat d'un trobador, Guillem de Vila-rasa. Instal•lada a Vila Maior, també descobrirà el poder de l'amistat amb la seva dama, la Loreto, però no quedarà allunyada de les intrigues entre nobles pròpies de l'època.


 

eSPARTACO EL GLADIADOR: GUERRERO, ESCLAVO, HEROE 

BEN KANE , EDICIONES B, S.A.


Espartaco, el gladiador: guerrero, esclavo héroe, de Ben Kane, autor d'altres obres de narrativa històrica com La legió oblidada o L'àguila de plata, és el primer títol d'una nova sèrie èpica que vol seduir als milers d'incondicionals de l'autor. Acció trepidant, història irresistible, documentació meticulosa per la recreació de la figura d'un home, Espartac, que es va enfrontar a la poderosa Roma i va canviar el rumb de la història per sempre. Ben Kane és en l'actualitat un dels autors de novel · la històrica de més prestigi internacional, capaç de revelar, amb gran mestria, els secrets de l'antiga Roma. Les seves novel · les són fruit de la seva fascinació per la història militar en general i la de Roma en particular.
Any 74 a.C. Davant l'arribada imminent de l'hivern pocs són els que s'aventuren a emprendre un viatge, però un home cobreix l'últim i esgotador tram que el portarà a casa. Vastes regions de la seva terra natal, Tracia, situada al nord de Grècia, han caigut en mans dels odiats romans. Aquest traci ha lluitat en les legions romanes durant gairebé una dècada. Hàbil i bregat en la batalla, és un lluitador nat anomenat Espartaco. Però la seva llar ha deixat de ser el lloc segur que imagina. Un nou rei ocupa el tron​​. Traïdor i astut, s'ha fet amb el poder mitjançant un assassinat i s'aferra a ell amb mètodes violents. Quan un tractant d'esclaus romà apareix al poble a la recerca d'homes que lluitin com gladiadors, Espàrtac és víctima d'una traïció i venut. Així comença la seva gran odissea.
 

LES JOVENTUTS D’ERC (1973-2013)

ARNAU GONZàLEZ , EDITORIAL BASE

Per què els joves s’afilien a les Joventuts d’un partit? Han de fer carrera dins de la formació i arribar a càrrecs d’elecció popular? Quina és la influència dels joves militants en un partit polític? L’historiador Arnau Gonzàlez ens revela aquests i altres interrogants en el seu excel·lent estudi sobre les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (1973-2013).
L’autor ens explica l’itinerari històric d’una secció juvenil que va tenir una influència decisiva en la construcció de l’actual Esquerra Republicana de Catalunya. A partir de posicions que sempre s’han situat en l’independentisme, el marc territorial dels Països Catalans i una esquerra no marxista, les JERC esdevindran un actor de gran rellevància en la vida interna d’ERC i, per tant, en la conformació del partit des del darrer franquisme fins a l’actualitat. Així mateix, tindran també un especial protagonisme en el món de l’independentisme radical i esdevindran un dels moviments polítics juvenils més importants de la Catalunya de les darreres dècades. 

AMERICAN NAZI, HISTORIA POLÍTICA I CRIMINAL DEL MOVIMENT NAZi als estats units

JOSEP MARIA GALIANO, EDITORIAL 

American Nazi és la història dels crims protagonitzats pels nazis americans contra negres, jueus i socialistes, i de com els van combatre les autoritats aplicant les teories criminològiques de més èxit en cada moment. Presentada amb un llenguatge planer lliure de tecnicismes innecessaris, el llibre ens submergeix en aspectes força desconeguts de la història americana més recent.

Josep Maria Galiano ens mostra la difícil relació entre el nouvingut nazisme alemany i la forma de feixisme pròpiament nord-americana, el Ku Klux Klan. Com les autoritats dels Estats Units lluitaren primer contra aquest enemic estranger que volia establir-se a casa seva durant la Segona Guerra Mundial, però com acabada la guerra l’amnistiaren de forma encoberta per tal que fos un aliat contra Moscou. Aleshores el nazisme americà va promoure la seva internacionalització per lluitar contra el temut «efecte dòmino» de l’expansió soviètica i aquest corrent arribà també a Catalunya, on s’ha vinculat al grup barceloní CEDADE.

American Nazi és una excel·lent síntesi del paper del nazisme i l’extrema dreta en la convulsa història americana postbèl·lica, des dels paranoics anys cinquanta, on es temia un imminent atac soviètic fins a l’actualitat, passant per les reivindicatives i difícils dècades dels anys seixanta i setanta; l’aparició en els vuitanta del moviment skinhead i la reinvenció protagonitzada pel nazisme, tornant als seus orígens més antijueus, des de la caiguda del mur de Berlín.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada