divendres, 7 de juny del 2013

Prepara les teves lectures de l'estiu... et presentem les novetats de Juny



Luz difusa 

vicente garcia campos, editorial ñake

 


“LUZ DIFUSA, del dramaturg de Llinars del Vallès Vicente García Campos, és un magnífic text teatral amb entonació lúdica i amb l'encert d'un autor que, des del principi, demostra que coneix a la perfecció el seu ofici. "Així és com acaba el pròleg a l’obra el Catedràtic Francisco Gutiérrez Carbajo. 
LUZ DIFUSA constitueix una magnífica representació de com la vida transforma a les persones i a les coses i del que succeeix quan, de sobte, tornem a trobar-nos amb allò que, o bé havíem idealitzat (el cas de Luz Difusa), o amb allò que repudiem i tractem d'amagar al preu que sigui (Aura Rosa).



 

TODO LO QUE CABE EN LOS BOLSILLOS 

eva weaver , ESPASA LIBROS, 2013

 


La novel · la comença quan Mika passejant amb el seu nét, veu en un aparador d'una botiga una de les seves titelles. Els records tan ben ocults en la seva ment tornen a sortir a la llum, pel que decideix explicar al nen la seva història, el que li va passar a la seva família durant la Segona Guerra Mundial.
Mika vivia a Varsòvia amb la seva mare i el seu avi quan els alemanys van envair la seva ciutat. Tots els jueus van ser traslladats a una part de la ciutat anomenada el gueto, on van arribar a viure amb por, passant gana i moltes més penúries. En morir el seu avi assassinat per un nazi. Mika hereta un abric ple de butxaques i les seves titelles.



'TODO LO QUE CABE EN LOS BOLSILLOS' no és una obra més sobre el que ha passat a un raça. És la història commovedora explicada per un nen del que ha passat a tots els jueus a l'Europa compresa entre els anys 1935-1945.


A través de Mika, es narra els emotius esdeveniments d'una dècada aclaparadora que ha deixat una terrible taca en la història de la Humanitat. Milions de civils polonesos i soviètics van ser deportats a Alemanya o a la Polònia ocupada, on generalment treballaven i moltes vegades morien en condicions deplorables. L’ Exèrcit alemany va ocupar la meitat occidental de Polònia, així que tots els jueus que vivien en aquesta zona van caure sota el poder alemany. Se'ls va portar a guetos, que eren uns barris destinats a jueus, envoltats per murs i filats. A aquests guetos se'ls proporcionava pocs aliments pel que va sorgir el mercat negre d'aliments però els seus preus eren molt alts i la majoria de la gent era pobra o no tenia treball. Las cases eren insuficients, a cada habitació solien dormir sis o set persones i el tifus que era una malaltia transmesa per polls era molt habitual en aquests llocs.


Aquesta novel · la és molt especial, una història sorprenent plena de tristesa que encongeix el cor en veure el que és capaç d'arribar a fer l'home, però que per altra banda és un cant d'esperança. Té una gran qualitat narrativa, amb un estil molt acurat que ens ajuda a acompanyar i patir els mateixos avatars que al seu protagonista en la nostra pròpia pell.


Us recomanem a tots una història tremendament emotiva que ens atrapa fins al final i ens manté a l’expectativa per conèixer el destí de Mika.

 

 

LA MUJER QUE VIVIÓ UN AÑO EN LA CAMA 

SUE TOWNSEND, ESPASA LIBROS



El dia en que els seus fills, uns bessons superdotats, marxen a la universitat, Eva creua la porta de casa i es fica al llit en ple dia. No està malalta. No està cansada. I, per descomptat, no té una aventura. Simplement, ha arribat el moment de dir prou.

Una novel · la delirant i profunda sobre el que passa quan algú deixa de ser el que els altres volen que sigui. Una sàtira brillant sobre la família i la societat modernes.

  

SEGONA PELL

FLAVIA COMPANY,  EDICIONS PROA

 


La relació apassionada i conflictiva entre dues dones és l'eix d'aquesta novel·la. Des de la profunda crisi personal que l'impacte de l'abandó provoca en una d'elles, i que la porta fins als límits, Segona pell és la crua indagació d'una de les protagonistes en les claus que condicionen la seva vida i una confessió del que l'ha conduït fins a la situació actual. El lector assisteix a l'origen de l'atracció eròtica que sent per la seva amant, la baixada als inferns del desig, la radicalitat dels sentiments i les causes reals de la ruptura... A poc a poc, el que semblava un desengany amorós esdevé una crisi personal destructiva o transformadora. 


 

NOVES CARTES A UN JOVE POETA

JOAN MARGARIT, LABUTXACa

 


Per escriure un poema no hi ha unes condicions millors que d’altres: s’imposa la necessitat de buscar, trobar, escriure, reescriure, treballar-lo fins al final. Si un poema pot esperar, és que no ha trobat ningú que l’escrigui. Més encara: si qui té la pretensió de ser poeta no sap convertir qualsevol situació personal –per difícil que sigui– en una situació on la seva obra continuï, és que s’està equivocant. Si a la poesia un no pot donar-li tot –i tot vol dir tota la veritat que hi hagi a la seva vida– no s’ha de continuar.


   

EL CASO BÁRCENAS

ERNESTO EKAIZER , ESPASA LIBROS


Aquest llibre segueix el rastre de Bárcenas des de la seva implicació primerenca en la trama Gürtel, al febrer de 2009, fins els seus intents més escabrosos de neutralitzar el procediment judicial, de vegades amb èxit, durant els anys següents. A través de l'extresorer del PP s'investiga i analitza aquí el comportament de tot un partit i dels seus principals dirigents. 

Si Balzac deia que intentava, a través dels seus llibres, ser el notari d'una època, Bárcenas és el notari de la conducta i els estereotips del PP d'aquesta època. Un cas que implica viatjar al centre de la relació entre corruptors i corruptes, al centre del finançament il · legal. Un sistema encobert amb habilitat, destresa i grans complicitats, durant massa temps.



 

LA EVASIÓN

JOSE GIOVANNI, AKAL

 

LA EVASIÓN és el relat autobiogràfic de Giovanni, que aconsegueix descriure espectacularment la vida entre reixes i guiar el lector a través del plantejament de qüestions tan delicades com la pena de mort, la fragilitat de la frontera entre el bé i el mal o la pròpia humanitat de presos i funcionaris de presons. 
Evocant l'univers i l'entorn de la delinqüència que va envoltar la seva pròpia vida, José Giovanni, un membre de la màfia corsa que s'ha acabat rehabilitant i convertint en un dels autors de novel.la negra més destacats del gènere, ens explica l'intent de fugida de la presó de la Santé protagonitzat per cinc condemnats a mort, un d'ells el propi autor.




 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada