dijous, 19 de setembre del 2013

I AQUÍ TENIU LA 2ª ENTREGA



 



i el ressò de les muntanyes

khaled hosseini, edicions 62, 2013


L'Abdullah i la Pari són germans i s'estimen amb bogeria. Orfes de mare, viuen en un poblet de l'Afganistan amb el pare. Un bon dia, però, els nois emprenen un viatge a peu fins a Kabul. No sospiten que aviat les seves vides prendran rumbs oposats -de vegades cal tallar un dit per salvar la mà- ni les conseqüències que això tindrà al llarg dels anys en la seva vida i en la de moltes altres persones... I el ressò de les muntanyes és una novel·la corprenedora sobre l'amor fraternal i la família. Una novel·la intensament emotiva, que explora com ens estimem, com tenim cura els uns dels altres, com ens respectem i com les decisions que prenem ressonen a través de les generacions. Amb sensibilitat i agudesa, i amb un coneixement profund, Khaled Hosseini torna a demostrar que és un narrador nat, capaç de transmetre què significa ser humà.


 

BESOS DE ARENA

REYES MONFORTE , TEMAS DE HOY, 2013

 

Besos de arena, de Reyes Monforte, autora d'altres obres com La infidel o Un burca por amor, és una emocionant novel · la sobre dues històries de passió unides per un mateix destí. Una nova perspectiva sobre la nostra història en relació amb el Marroc al costat d'un colorit quadre de les tradicions sahrauís, així com una denúncia cia sobre algunes pràctiques d'esclavitud moderna.
Està basada en fets reals, amb protagonistes espanyols i escenaris exòtics i colonials. Laia és una jove sahrauí que porta anys vivint a Espanya, una noia amb un futur esperançador que no obstant això carrega sobre les seves espatlles amb el terrible pes dels records: encara que ni la seva família ni el seu nuvi juliol ho saben, la infància de Laia està plena de tortures i amenaces a mans de la seva suposada família, entre les haimes que conformen el campament de Dajla, sota el control del Front Polisari.


 

ELS DIES SENSE FAM

DELPHINE DE VIGAN, EL BALANCI, 2013

Amb el pseudònim de Lou Delvig, l'any 2001, Delphine de Vigan, autora de Res no s’oposa a la nit, publicava Els dies sense fam, una primera novel·la autobiogràfica inspirada en la malaltia que va patir durant l'adolescència: l’anorèxia. La Laura té dinou anys i és anorèxica. Hospitalitzada al darrer estadi de la malaltia, necessita tres mesos de tancament absolut per donar vida a un cos que ha renunciat a viure. Tres mesos per vèncer la malaltia que la corrou gràcies a la trobada amb l’únic metge capaç d’entendre el seu patiment. Tres mesos per intentar esbrinar els motius que l’han portat fins a aquest punt, enterrats en el més profund d’una infantesa en la qual mai no va poder plorar.

EL MUÑECO DE NIEVE

JO NESBO, RBA LIBROS, 2013

 

Aviat cauran les primeres neus. I llavors ell reapareixerà. I quan la neu s'hagi fos, s'haurà dut a algú més. Un noi es desperta i descobreix que la seva mare ha desaparegut. La busca per tota casa, no hi ha ni rastre d'ella. Però al mirar cap al jardí, veu que la seva bufanda preferida penja del coll d'un ninot de neu. I quan Harry Hole i el seu equip comencen a investigar, descobreixen que un nombre alarmantment alt d'esposes i mares han anat desapareixent en els últims anys. Tot sembla indicar que aquest no és un cas aïllat. Poc després desapareix una segona dona i les pitjors sospites de Harry semblen confirmar-se: s'enfronta a un assassí en sèrie que opera a la seva ciutat.

LA QUINTA OLA 

RICK YANCEY , MOLINO, 2013

 

La quinta ola, de Rick Yancey, és una novel · la de narrativa fantàstica d'acció en l'estela d'Els jocs de la fam, Divergente o Oblidados, i amb uns personatges igual de complexos que t'atraparà fins a la darrera pàgina. A l'alba de la cinquena onada, Cassie està fugint per un tram desolat d'autovia. Fuig d'aquests éssers que, encara que semblin humans, passegen pel camp matant indiscriminadament: dispersant els darrers supervivents de la terra, aïllant als resistents, intentant vèncer, així, els últims vestigis de la humanitat.
Cassie sap que mantenir-se aïllada és l'única opció per sobreviure. Fins que es topa amb el captivador i misteriós Evan Walker. Un jove que sembla capaç d'ajudar a trobar el seu germà. Cassie haurà de prendre una elecció determinant: confiar o perdre l'esperança, desafiar o rendir-se, viure o morir ... abandonar o aixecar-se i lluita.

 

AL VERTIGEN 

NúRIA PERPINYà, EMPÚRIES, 2013

 

Una dona amb els cabells glaçats irromp al refugi Quesler, al cor dels Tammarians, a punt de desmaiar-se. El René, el guarda, corre a ajudar-la i aconsegueix reanimar-la després d’aplicar-li cures amb moltíssima delicadesa. Un cop refeta, la seva decisió de quedar-se als Tammarians a fer de guia provocarà una allau rere l’a ltra: les passions que l’envolten portaran els protagonistes al caire de la follia i el vertigen de l’atracció amorosa rivalitzarà amb el de l’alpinisme.
Al vertigen és la història d’un gran amor, d’un triangle inusual i d’una escaladora enigmàtica i solitària, la Irena Besikova. I també és la història de l’enfrontament entre la natura salvatge i la civilització urbana. Les vocacions són incompatibles, i més quan són idealistes i extremes. Escrita amb una prosa intensa i elegant, Al vertigen és una novel·la romàntica i d’aventures, un homenatge a l’alta muntanya on els personatges, atrets per impulsos irrefrenables, es barregen amb alpinistes reals.


HA VUELTO

TIMUR VERMES, SEIX BARRAL, 2013 

 

Ha vuelto, de Timur Vermes, és una escandalosa i irreverent comèdia protagonitzada i narrada en primera persona per Hitler. Una novel · la de narrativa d'humor que s'ha convertit en el fenomen literari de l'any. Després de Mi lucha, és l'únic llibre en què Hitler parla en primera persona. És la primavera de 2011. Adolf Hitler desperta en un descampat al centre de Berlín. No hi ha símbols nazis, regna la pau, els carrers estan envaïts per estrangers, i Alemanya està governada per una dona rabassuda que fa el que vol a Europa. Seixanta-sis anys després de la seva caiguda, el ressuscitat Hitler triomfa a la televisió com a perfecte imitador del Führer, un còmic genial. Però ell no fa broma en absolut. La fama és la plataforma perfecta per reprendre la seva carrera política. Quin mal podria fer avui Hitler?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada