dissabte, 13 de setembre de 2014

L'Homo Sàpiens governa el món perquè és l'únic animal capaç de creure en coses que tan sols existeixen a la seva imaginació, com per exemple en déus, estats, diners o en drets humans.

Partint d'aquesta provocativa idea, el llibre "Sàpiens: una breu història de la humanitat" continua parlant de la història de la nostra espècie des d'una perspectiva totalment renovada. Explica que els diners són el sistema de confiança mútua més pluralista que s'ha creat mai; que el capitalisme és la religió amb més èxit de totes les que s'han inventat; que el tractament dels animals en l'agricultura moderna és probablement el pitjor crim de la història; o que tot i que som bastant més poderosos que els nostres avantpassats, no som gaire més feliços.

Gràcies a la combinació de profundes idees amb un llenguatge molt viu, "Sàpiens" ja ha adquirit un estatus gairebé de culte entre els diversos públics, captivant tant a adolescents com a professors universitaris, a activistes en defensa dels drets dels animals o bé a ministres de govern.

Audaç, ampli i provocatiu, "Sàpiens" desafia tot el que crèiem saber sobre l'ésser humà: els nostres pensaments, les nostres accions, el nostre poder... i el nostre futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada